2010.
július
19. 13:55

Újra megbírságolták a Harkányi Gyógyfürdőt

harkányi gyógyfürdő Újabb bírságot szabott ki az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) a Harkányi Gyógyfürdő Zrt.-re, mert a társaság továbbra is eltérő belépőárakat alkalmaz a magyar és a külföldi nyugdíjasok esetében. A fürdőnek több százezer forint bírságot kell fizetnie, mert az EBH által korábban kiszabott 1,2 millió forintos büntetést a cég nem fizette be.

A hatóság azt kifogásolta, hogy az önkormányzati tulajdonú társaság megsértette az egyenlő bánásmód követelményét azzal, hogy különböző belépőárakat alkalmaz a magyar és más európai uniós állam külföldi nyugdíjasai tekintetében, a kedvezményt pedig csak magyar nyugdíjasigazolvány megléte esetén teszi lehetővé.

Horváth Sándor, a gyógyfürdő vezérigazgatója azt közölte: nincs eszközük a számtalan külföldi nyugdíjasigazolvány felismerésére, ráadásul ilyen igazolvány nincs is minden tagállamban. Úgy vélte, megoldást az egységes európai uniós nyugdíjasigazolvány jelentene.

Kéri Ádám, a hatóság jogásza szerint a társaság a jövőben újabb milliós büntetésekre számíthat, mert az FB döntését követően is több külföldi nyugdíjas fordult hozzájuk az eltérő belépőárak miatt.

Forrás: Új Dunántúli Napló

Vissza
2010.
június
16. 20:25

A nyugdíjas turistáké a jövő

A nyugdíjas turistáké a jövő 2030-ra 8,3 milliárdra nő a Föld népessége, a világ nagy részében nő az átlagéletkor, fokozódik a migráció, és mindez gyökeresen átalakítja a turizmust. Az Európai Utazási Bizottság (ETC) és a Turisztikai Világszervezet (UNWTO) együttműködésében készült tanulmánykötet a turisztikai iparág számára kíván referenciát, tájékozódási pontot nyújtani, hogy az érintettek megértsék a demográfiai folyamatokat, és képesek legyenek ezekre reagálni.
Tovább
2010.
május
06. 08:09

Az uniós nyugdíjasnak is jár a kedvezmény

Az uniós nyugdíjasnak is jár a kedvezmény Jogsértő volt, hogy a strand a kedvezményes belépőknél különbséget tett a magyar és más uniós ország nyugdíjasai közt.
Tovább
2010.
március
03. 16:18

Kell-e pártkötődés a termálbérlethez Győrött?

Kell-e pártkötődés a termálbérlethez Győrött? Hány termálbelépőt kapnak győri nyugdíjas, nagycsaládos és mozgáskorlátozott szervezetek? Az Alterblog számszerűsít.
Tovább
2009.
augusztus
23. 23:16

Ritkán utaznak a szeniorok, akkor is főleg belföldön

Ritkán utaznak a szeniorok, akkor is főleg belföldön Utazásaik célja elsősorban a passzív pihenés, rokonlátogatás, gyógyfürdőzés, kertészkedés. Általában az elő- és utószezonban is utaznak e korosztály tagjai, a kirándulások utazások 39 %-a esik erre az időszakra.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART