2011.
május
05. 10:15

Uniós ajánlás készül a fenntartható nyugdíjrendszerről

Mészáros József A termékenység és a nyugdíjrendszerek, illetve a foglalkoztatottság és a nyugdíjrendszer kapcsolatáról értekeznek elismert európai szakemberek és politikusok péntektől Budapesten. A konferencia ajánlást is megfogalmaz majd az uniós döntéshozók számára.

Mészáros József, az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság főigazgatója az MTI-nek csütörtökön elmondta: az Európát leginkább érintő nyugdíjkérdésekről kétnapos konferencia kezdődik pénteken. Kiemelte: minden uniós tagállam számára kihívás a megnövekedett élettartam, az alacsony termékenység és a viszonylag alacsony foglalkoztatottság. A magyar elnökség szemlélete eltér a korábbiakétól abban, hogy nem tekinti kiindulópontnak az alacsony termékenységet, hanem a célkitűzései közt szerepel, hogy változtasson a jelenlegi demográfiai helyzete - hangsúlyozta.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy Budapestre jön Alessandro Cigno, a Firenzei Egyetem professzora, aki demográfiai kérdésekben világhírű szaktekintély. A vitaindító témája a pénzügyileg fenntartható nyugdíjrendszer, a népesség minél hosszabb ideig tartó munkavégzésre való ösztönzése és annak elősegítése a változó demográfiai összefüggések tükrében.

Mészáros József kitért arra: a konferencia ajánlást fogalmaz meg, amelyet reményei szerint az uniós döntéshozók beledolgoznak majd a készülő cselekvési tervbe.

Forrás: adózóna.hu

Vissza
2010.
december
03. 23:19

Andor: az EU beleszólhat a tagállami nyugdíjrendszerekbe

Andor: az EU beleszólhat a tagállami nyugdíjrendszerekbe Az európai foglalkozás hirtelen bővülésére ugyan nem számít, de a költségvetési konszolidáció munkahelyekre gyakorolt esetleges negatív hatásától sem tart Andor László, a Bizottság magyar tagja, aki a BruxInfónak adott interjúban arra is figyelmeztet, hogy a nyugdíjrendszer átalakításának a fenntarthatóságot kell javítania, ami nem feltétlenül igaz a tervezett magyar intézkedésekre.
Tovább
2011.
február
01. 07:27

Emelkedő nyugdíjkorhatár Európában

Emelkedő nyugdíjkorhatár Európában Újabb európai országok próbálják meg későbbre tolni a munkavállalók nyugállományba vonulását. A demográfiai folyamatok megkövetelik, hogy egyre tovább dolgozzunk. Európában ma már több a nyugdíjas, mint a pályakezdő fiatal.
Tovább
2011.
január
07. 11:46

EU-vélemény: emelni kell a nyugdíjkorhatárt

EU-vélemény: emelni kell a nyugdíjkorhatárt A magyar nyugdíjpolitika nem kerül be az EU ajánlások közé. Az EU foglalkoztatásért, szociális ügyekért és társadalmi befogadásért felelős biztosa szerint tavalyi képe alapján Magyarország "nem tartozik az instabil EU-tagállamok közé", de ezt természetesen el lehet rontani.
Tovább
2011.
február
18. 05:52

Európa megőszül

Európa megőszül Az Európai Bizottság a tagállamokat győzködi, hogy nyugdíjkorhatáraikat "automatikusan igazítsák" az országokban várható élettartamhoz.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART