2013.
július
16. 08:59

Uniós forrásból újul meg a patalomi szociális otthon

Címkék:
Patalom Jövő őszre megújul a patalomi Park Szociális Otthon egy 180 millió forintos fejlesztés révén, és ezzel jelentősen javul az ott gondozott 138 idős ember ellátása - közölte a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Somogy Megyei Kirendeltsége.

Bátori Zsolt, a kirendeltség igazgatója a teljes egészében európai uniós támogatásból megvalósuló rekonstrukció részleteit ismertetve kifejtette: megoldják az akadálymentesítést és a tűzvédelmet, az energetikai fejlesztés részeként a hőszigetelést, kicserélik a nyílászárókat és a tetőt, a földszinten kialakítanak egy részleget a szellemileg leépült embereknek orvosi szobával, továbbá felújítják a vizesblokkokat és a tetőtérben zuhanyozókat alakítanak ki. Emellett eszközbeszerzés és a szakdolgozók továbbképzése is megvalósul.

A most indult fejlesztésről kiadott közlemény szerint az 1972 óta működő, a Somogy Megyei Önkormányzattól állami fenntartásba átvett intézményben gondozott időskorúak megfelelő színvonalú ellátását jelentősen nehezíti, hogy az intézmény állaga erősen leromlott, a szobák komfortfokozata alacsony és az épület általános műszaki állapota sem megfelelő.

A korszerűsítés célja a biztonságos működés feltételeinek megteremtése, az ellátás színvonalának garantálása - áll a közleményben, amelyben célként szerepel a határozatlan idejű működési engedély megszerzése is. Jelenleg ehhez hiányoznak a személyi és tárgyi feltételek, az intézménynek ideiglenes, 2014. január 18-áig hatályos működési engedélye van.

Forrás: MTI

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART