2013.
február
04. 22:56

Unta a láblógatást, 100 évesen is dolgozik

Címkék:
Jim Clements Ha valakire, hát Jim Clementsre igazán illik az "öreg ember nem vénember" mondás: az agg férfi 100 éves kora ellenére lelkesen dolgozik mindmáig, csak mert unta az otthoni lustálkodást.

Jim Clements minden bizonnyal jó eséllyel pályázhat a legöregebb aktív dolgozó címre: a 100 éves bácsika a mai napig lelkesen jár be nap mint nap az angliai Essexben található munkahelyére, egy biztonsági céghez, ahol irodai munkát végez. Pedig kerek 34 éve élvezhetné a nyugdíjasok békés és pihentető életét, ám ő alighogy elbúcsúzott a munkahelyétől 66 évesen, máris visszakívánkozott oda.

"Amikor nyugdíjba vonultam, rettenetesen unatkoztam otthon, úgyhogy a feleségem végül azt mondta: az Isten szerelmére, akkor menj és szerezz valami munkát... Hát ezért csinálom" - mesélte mosolyogva a még mindig fiatalos, egyáltalán nem 100 évesnek kinéző férfi a The Daily Telegraph című brit lapnak.

Munkával töltött éveinek száma most 86-nál tart, kollégái pedig imádják őt, sőt, családtagként tekintenek rá és rendszeresen vele együtt tartanak a bevásárlásokkor, de még a céges ivászatokra is magukkal viszik - számolt be a napilap.

Forrás: MTI/ma.hu

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART