2011.
február
11. 20:12

Uzsorás rabszolgatartókat fogtak el Ózdon

Címkék:
letartóztatás Három éven keresztül tartott fogva egy idős férfit Ózdon egy uzsorás házaspár. A nyugdíját elvették, bezárták a padlásra, és arra kényszerítették, hogy takarítson és fát vágjon nekik. A rendőrség szerint volt, akit korábban állandó fenyegetéssel öngyilkosságba kergettek a gyanúsítottak. A bíróság pénteken előzetes letartóztatásba helyezte őket.

Ózdon a nyílt utcán fogták el a Terrorelhárító Szolgálat munkatársai azt a férfit, akit egyebek mellett azzal gyanúsítanak, hogy feleségével együtt uzsorakölcsönökkel foglalkozott. Az adósokat rendszeresen fenyegették, volt, akit öngyilkosságba kergettek. A rendőrök a nőt is őrizetbe vették.

„Az elkövetők 2007. óta kvázi rabszolgaként tartottak egy idős férfit” – mondta Molnár Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

A 65 éves embert a padlástérbe zárták, ahonnan csak akkor jöhetett ki, ha megengedték neki. Vele végeztették el a ház körüli munkákat, például fát vágott és takarított. Az idős férfi többször megpróbált elmenekülni, de az uzsorások mindig elfogták és visszavitték. A nyugdíját is minden hónapban elvették.

Az RTL Híradója megpróbálta megkérdezni a szomszédokat: vajon tudtak-e arról, mi folyik a környezetükben, de senki sem kívánt nyilatkozni.

A rendőrök szerint az uzsorások mindenkit félelemben tartottak a környéken. Előfordult, hogy valaki 30 ezer forintot kért kölcsön tőlük, de 3 millió 400 ezer forintot fizettettek vele vissza. Fiktív szerződésekkel és fenyegetésekkel a környéken több házat is megszereztek. A férfit és a nőt pénteken előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság.

„A tanúk befolyásolása volt a legalapvetőbb indok, valamint a férfi – aki büntetett előítéletű, hasonló bűncselekmények miatt volt bűntetve – esetében a bűnismétlés veszélye is fennállt” – mondta Szabó József, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság szóvivője.

A rendőrök szerint az uzsorásoknak több társuk is volt, őket még keresik.

Forrás: RTL Klub

Vissza
2010.
november
24. 10:09

Így verik át az időseket a termékbemutatókon

Így verik át az időseket a termékbemutatókon "Fergeteges bemutató", "ingyenes tanácsadás", "meggyógyítjuk, megfiatalítjuk, megszépítjük", "a csodamatrac rendbe hozza", "INGYEN! INGYEN! INGYEN! GARANTÁLT NYEREMÉNY!" Ilyen és ehhez hasonló szlogenekkel csábítják - elsősorban az idősebb korosztályt - a vállalkozások bemutatóikra, ahol aztán - ha nem később - kiderül, hogy semmi sincs ingyen, semmi sem garantált, és végképp nem gyógyítja, szépíti, fiatalítja meg az adott termék az erre vágyókat.
Tovább
2010.
december
31. 19:43

Nem osztogatnak, fosztogatnak - ne dőljön be nekik!

Nem osztogatnak, fosztogatnak - ne dőljön be nekik! Pénzvisszatérítés vagy értékes nyeremény átadása: általában ezzel a trükkel verik át az idős embereket. Csalók célpontjaivá válhatnak az egyedül élő nyugdíjasok – hívja fel figyelmet a rendőrség legújabb kampánya. A szórólapok somogyiak ezreihez juthatnak el.
Tovább
2010.
augusztus
11. 09:32

Nem teljes az illegális otthonok feketelistája

Nem teljes az illegális otthonok feketelistája Nyilvánosságra hozta az Állami Foglalkoztatási Szolgálat az illegális idősotthonok névsorát. A tizenhét feltüntetett intézmény azonban a szakemberek szerint csupán töredéke az engedéllyel nem rendelkező, még fel nem kutatott intézményeknek. A működtetők a legrafináltabb trükkökkel igyekeznek kijátszani a szociális hivatalokat.
Tovább
2010.
augusztus
26. 11:17

Nyolcvan forintot raboltak az idős nénitől

Nyolcvan forintot raboltak az idős nénitől Selyebi otthonában a 77 éves nyugdíjas nő fejét letakarták a rablók, aztán bántalmazták, majd a zsákmányolt 80 forinttal elmenekültek a helyszínről. A rendőrök elfogták a fiatalkorú gyanúsítottakat.
Tovább
2010.
december
08. 10:43

Rablóbanda tart rettegésben egy Fejér megyei falut

Rablóbanda tart rettegésben egy Fejér megyei falut Hétfőn egy idős asszonyhoz törtek be, de korábban már más házakat is végigjártak Söréden - írja a Fejér Megyei Hírlap. Az asszonynak korábban már három kutyáját is megmérgezték, ezért nem volt házőrzője. A férfiak elvágták a telefonja kábelét, széttúrták a lakást, összeszedték a talált pénzt, az ékszereket, az idős asszonyt pedig bezárták a fűtetlen fürdőszobába, ahonnan csak reggel tudott kiszabadulni, mikor egy szomszédja meghallotta a segélykiáltásait.
Tovább
2011.
február
09. 07:48

Repülős Gizi még aktív

Repülős Gizi még aktív A 85 esztendős veterán besurranó tolvaj Bicskén csapott le: egy családi házba besurranva pénzt emelt el egy asztalon hagyott pénztárcából. Az idős asszonyt sáros lábnyoma buktatta le.
Tovább
2009.
november
29. 16:38

Új módszerek a trükkös tolvajok ötlettárában

Új módszerek a trükkös tolvajok ötlettárában A Nagykanizsai Rendőrkapitányság illetékességi területén új „mesékkel” próbálkoznak mostanában a trükkös tolvajok. A célpontok szinte kivétel nélkül az idős emberek. Elsősorban nekik szól ez a figyelemfelhívás.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART