2011.
június
08. 08:31

Vádemelés az idős emberekre szakosodott banda ellen

Címkék:
betörés Befejezte a nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés bűntett, bűnszövetségben elkövetett rablás bűntette, valamint más bűncselekmények miatt indult büntetőeljárásban, amit egy brutális rablóbanda követett el 2008-tól az M3-as autópálya mentén, több megyében.

A nyomozás adatai szerint a hét fős banda 2008-ban és 2009-ben rendszeresen követett el csoportos rablásokat az M3-as autópálya mentén Hajdú-Bihar megyében, Heves megyében, valamint Budapesten, az autópálya felé eső kerületekben, először a XVIII. kerületben.

A területet ,,lomtalanítás" címén mérték fel, majd éjjel, vagy hajnalban, berúgva az ajtót rátörtek a védtelen nyugdíjasokra, akiket különös kegyetlenséggel vertek össze, kötöztek meg, és fosztottak ki. Volt, ahonnan több millió forintot zsákmányoltak, de akadt, ahonnan csupán pár kiló húst. 2008 decemberében, Görbeházán megöltek egy idős férfit tanyáján.

A banda tagjait az NNI munkatársaival együttműködő Heves megyei rendőrök érték tetten rablás közben 2009 áprilisában. Ennek a bandának két tagját gyanúsítják azzal a rablással is, amit 2009 áprilisában a főváros XVII. kerületében követtek el. Akkor egy idős házaspár férfi tagja belehalt a brutális verésbe. A banda tagjai tizenkét bűncselekmény követtek el.

Nyereségvágyból, több emberen részben különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette illetve bűnszövetségben elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt kell majd hatuknak felelnie. Az NNI a közelmúltban lezárta a nyomozást, és az ügy iratait, június 1-jén vádemelési javaslattal megküldte a Fővárosi Főügyészségnek.

Forrás: stop.hu

Vissza
2010.
február
11. 19:59

Bocsánatot kért áldozataitól a rabló

Bocsánatot kért áldozataitól a rabló Elfogták azt a férfit, aki egy évig tartotta rettegésben a Pápán és környékén élőket. Egyedülálló, idős emberekhez tört be. Áldozatait megkötözte, pénzüket és ékszereiket elvette. Volt, hogy az ijedtében sikítozni kezdő asszonyt kalapácsnyéllel többször megütötte. A férfi 2008 decemberétől tavaly január végéig öt helyre tört be, majd csaknem egy év után, karácsony előtt ismét lecsapott. Januárban fogták el a rendőrök.
Tovább
2010.
július
31. 10:39

Bűnmegelőzési trükkök 60 felettieknek

Bűnmegelőzési trükkök 60 felettieknek Egyedülálló bűnmegelőzési klub indult időseknek Újbudán, ahol havonta ismert szakemberek tartanak előadásokat, és bemutatkoznak azok a kortárs-segítők is, akik szakemberként - például nyugdíjas rendőrként - segíthetik a tanácsadást.
Tovább
2010.
június
03. 18:40

Csalók ellen kampányolnak a szolgáltatók

Csalók ellen kampányolnak a szolgáltatók Kampányt indít a főként idős embereket megkárosító alkalmi csalók, tolvajok ellen a rendőrség és két nagy szolgáltató, az E.ON és a Dél-dunántúli Regionális Vízmű (DRV) Zrt. Somogyban.
Tovább
2011.
február
08. 09:16

Hatezer nyugdíjast világosítottak fel a rendőrök

Hatezer nyugdíjast világosítottak fel a rendőrök Idén is folytatódik a rendőrség által az időskorúak számára kidolgozott bűnmegelőzési programja, melynek keretein belül a Pécsi Rendőrkapitányság Megelőzési és Minőségbiztosítási Alosztálya kifejezetten az idősek sérelmére elkövetett bűncselekményekről, azok megelőzéséről tájékoztatják őket.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART