2010.
július
03. 17:47

Valószínűleg nem lesz félárú BKV-jegy

BKV Várhatóan nem vezetik be a félárú tanuló és nyugdíjas jegyeket a BKV Zrt.-nél, miután a lehetőséget sem a társaság, sem a városvezetés nem támogatja. A közlekedési vállalat számításai szerint a kedvezményes jegyek 1,4-1,7 milliárd forint bevételkiesést jelentenének. Az erről szóló előterjesztésről csütörtöki, rendkívüli ülésén tárgyal a Fővárosi Közgyűlés.

A fővárosi képviselők még januárban döntöttek arról, hogy megvizsgáltatják a BKV-val a kedvezményes jegy bevezetésének lehetőségét. Akkor Kucsák László fideszes képviselő azt javasolta: a tanulók 50 százalékos kedvezménnyel vehessenek vonaljegyet. Indoklása szerint sokan vannak, akik nem használják rendszeresen a tömegközlekedést, így nem vesznek bérletet, ugyanakkor alkalomadtán szükségszerűen utaznak BKV-val.

Túl nagy bevételkiesést jelentene a kedvezmény

A tömegközlekedési vállalat megvizsgálta a lehetőséget, de nem támogatja a javaslatot. Ez ugyanis számításaik szerint 1,4-1,7 milliárd forint bevételkiesést jelentene. A BKV úgy számol: a jelenleg vásárolható tanuló, illetve nyugdíjas bérlet jelentős, 60 százalékos kedvezményt ad, így 13 vonaljegy váltása esetén már megéri ezt venni. A cég szerint sok diák áttérne a félárú jegyre a havibérlet helyett, vagy ezzel próbálna bliccelni. Emellett azt is kifogásolják, hogy az utazási kedvezményekről szóló kormányrendeletben nincs az alkalmi utazásra vonatkozó kedvezmény, vagyis a társaság az árkiegészítést is elveszítené, ami bérletenként 3580 forint.

Az előterjesztésben az szerepel: sem a költségvetési, sem a jogi keretek nincsenek meg a kedvezményes jegy bevezetéséhez.

Forrás: magyaronline

Vissza
2010.
május
06. 08:09

Az uniós nyugdíjasnak is jár a kedvezmény

Az uniós nyugdíjasnak is jár a kedvezmény Jogsértő volt, hogy a strand a kedvezményes belépőknél különbséget tett a magyar és más uniós ország nyugdíjasai közt.
Tovább
2010.
március
31. 18:06

Félárú BKV-jegyek: új tanulmányt kér a közgyűlés

Félárú BKV-jegyek: új tanulmányt kér a közgyűlés Új tanulmányt kér a Fővárosi Közgyűlés a félárú BKV-jegy bevezetésének várható pénzügyi hatásairól, és a májusi ülésen dönthetnek a diákoknak és a nyugdíjasoknak szóló jegyfajta bevezetéséről.
Tovább
2010.
április
10. 10:41

Gyengül a társadalmi szolidaritás

Gyengül a társadalmi szolidaritás A romló közhangulat lassan kikezdi a társadalmat összetartó kötéseket; sokan a nyugdíjasok és a kisgyerekesek ellen fordultak - ez derül ki a Medián vizsgálatából. Míg két évvel ezelőtt a fiatalok és az idősek is úgy gondolták, anyagi problémáik megoldásában számíthatnak a családra, mára ez a biztonság megszűnt.
Tovább
2010.
február
28. 11:18

Hétfőtől regisztrációs jegyet kell váltani

Hétfőtől regisztrációs jegyet kell váltani Hétfőtől regisztrációs jegyet kell váltaniuk az ingyenesen utazóknak is. A kormány szerint a jegytípussal nyomon követhetővé válnak az utazások, s tervezhetőbbek lesznek a menetrendek.
Tovább
2010.
február
23. 17:32

Idősbarát Önkormányzat Díj 2010

Idősbarát Önkormányzat Díj 2010 A szociális és munkaügyi miniszter és az önkormányzati miniszter az 58/2004. (VI.18.) ESZCsM-BM együttes rendeletben elhatározottak, és kapott felhatalmazás szerint közös pályázatot hirdet önkormányzatok számára a 2010. évi "Idősbarát Önkormányzat" Díj elnyerésére.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART