2011.
augusztus
10. 14:50

Válságtanácsot sürget az MSZP és az LMP

Címkék:
Orbán Viktor Kormányzati válságtanácsot sürget az MSZP és az LMP a devizahitelesek megsegítése érdekében. A két ellenzéki párt szerint a kormányfőnek meg kellene szakítania szabadságát, és válságtanácsot kellene tartania a devizahitelesek megsegítése érdekében.

A miniszterelnök azonnal szakítsa meg szabadságát és hívjon össze kormányülést a kialakuló gazdasági válsághelyzet miatt - követelte szerdai sajtótájékoztatóján Mesterházy Attila, az MSZP elnöke. Az ellenzéki pártelnök felszólította Orbán Viktort arra is, hogy kössön új megállapodást a bankszövetséggel és folytasson további egyeztetéseket az adósok és az önkormányzatok érdek-képviseleti szerveivel.

Vágó Gábor LMP-s képviselő szerdai sajtótájékoztatóján szintén azt sürgette, hogy a kormány tartson válságtanácsot a devizahitelesek megmentéséért. A párt azt is szeretné, ha a kormány felfüggesztené és újratárgyalná a bankszövetséggel kötött korábbi megállapodást.
Az LMP-s képviselő azt mondta, meg kell akadályozni, hogy a bankok frankban számolhassák el azokat a költségeiket, amelyek a hiteltartozásokat növelik. Rámutatott arra, hogy például Horvátországban az árfolyamgát miatt egyéni számlán gyűlő hitelkülönbözetet nem lehet kamatokkal terhelni.

"Lehet hivatkozni a nyári szabadságolási időszakokra, de amikor helyzet van, akkor ott kell lenni a legénynek a gáton" - jelentette ki a szóvivő, aki szerint a kormányzati politikusoknak fontosabb a saját üdülésük, mint az emberek kiszolgáltatottsága.

A frankárfolyam révén Magyarországra is hatással lévő nemzetközi pénzügyi zavarokat a kormány eddig alig kommentálta, és háttérben zajló munkáról sem tudni. Az [origo] kormányzati forrásokból származó információi szerint a nemzetgazdasági miniszter mellett szabadságon van ugyanis Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési, Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás, Navracsics Tibor közigazgatási valamint Martonyi János külügyminiszter is.

A miniszterelnök sajtóstábját vezető Havasi Bertalan kérdésünkre azt közölte, hogy Orbán Viktor "ezekben a napokban is dolgozik, főként egyeztetéseket, tárgyalásokat folytat". Hogy ez pontosan mit takar, és foglalkozik-e a pénzügyi fejleményekkel is, azt nem tudni. Orbánnak nyilvános programja a héten nem volt, legutóbb pénteken tűnt fel a nyilvánosság előtt, amikor Felcsúton találkozott Navracsics Tibor közigazgatási miniszterrel, akivel értékelték Navracsics minisztériumának egy éves munkáját. Orbánról fotók is készültek, amint reggel rövidnadrágban kilépett felcsúti házából.

Forrás: origo.hu

Vissza
2011.
augusztus
06. 09:43

Most a kormány tőzsdézi el a nyugdíjpénztári vagyont

Most a kormány tőzsdézi el a nyugdíjpénztári vagyont Csaknem 35 milliárd forint – számításaink szerint ennyivel ér kevesebbet a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapban (NYAA) lévő magyar részvénycsomag értéke, mint május 31-én, amikor a nyugdíjpénztári vagyonból – az aznapi tőzsdei árak alapján – elszámolták a reálhozamokat. Úgy tűnik tehát, a kormány – miután megvádolta ezzel a pénztárakat – maga sem tesz mást, mint eltőzsdézi a hozzá került vagyont.
Tovább
2011.
augusztus
10. 06:48

Ócsára költöztetnék a fizetésképtelen devizaadósokat

Ócsára költöztetnék a fizetésképtelen devizaadósokat Ócsát javasolja a szociális családiház-építési program helyszínéül a Belügyminisztérium. Ha a kormány elfogadja a javaslatot, a fizetésképtelen lakáshitelesek alacsony rezsiköltségű kertes otthonokba költözhetnek.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART