2011.
március
15. 05:52

VDSZ: Kósa Lajos kérjen bocsánatot

Címkék:
VDSZ Kérjen bocsánatot Kósa Lajos a nyugdíjasokat megbántó kijelentése miatt - követeli a VDSZ vegyipari szakszervezet. Az érdekképviselet közleményben tiltakozik a fideszes politikus általuk felelőtlennek, hangulatkeltőnek, figyelemelterelőnek minősített akciója ellen, amellyel a nyugdíjasokat vette célba. A fideszes politikus korábban a Magyar Hírlapnak nyilatkozta, hogy háttérbe szorítaná a nyugdíjasokat Kósa Lajos a választásokon, szerinte a családi szavazati jog bevezetésével elejét lehetne venni annak, hogy a jövőről az idősebb generációk döntsenek, "miközben a legnagyobb terhet a középkorosztályok cipelik a hátukon".

A VDSZ diszkriminatív, felelőtlen és veszélyes akciónak tartja Kósa Lajos kijelentését, miszerint háttérbe szorítaná a nyugdíjasokat a választásokon, hogy a korábbinál is kisebb súllyal szólhassanak bele az ország életébe. A VDSZ és a szervezet Nyugdíjas Tagozatának tagjai remélik, Kósa kijelentése olyan magánakció, amely mögött nincs komoly háttér, s a politikai hatalom nem szándékozik kiközösíteni éppen azokat, akik életüket és munkájukat fordították az ország előmenetelére.

A VDSZ szerint felháborító és elfogadhatatlan, hogy "egyesek megkísérlik összeugrasztani a generációkat csak azért, hogy pozícióikat megerősítsék." Tudomásul kell venni, hogy a jövőt az aktív munkavállalók határozzák meg, de idősebb generáció nélkül nincs jövő - olvasható a közleményben. A VDSZ több ezer nyugdíjas és negyvenezer aktív dolgozó tagja nevében követeli, hogy Kósa Lajos kérjen bocsánatot az érintettektől a kijelentése miatt.

Forrás: Hírszerző

Vissza
2011.
március
13. 09:39

Háttérbe a nyugdíjasokkal: a Fidesz szerint ne az idősek döntsenek

Háttérbe a nyugdíjasokkal: a Fidesz szerint ne az idősek döntsenek Háttérbe szorítaná a nyugdíjasokat Kósa Lajos a választásokon. A Fidesz alelnöke szombaton azt nyilatkozta a Magyar Hírlapnak, hogy a családi szavazati jog bevezetésével elejét lehetne venni annak, hogy a jövőnkről az idősebb generációk döntsenek, „miközben a legnagyobb terhet a középkorosztályok cipelik a hátukon”.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART