2012.
augusztus
28. 08:17

Vége az Arany Alkony kálváriájának?

Címkék:
Arany Alkony A Brit Europe és a Chanosh Alapítvány veszi át az Arany Alkony idősotthon-hálózatot. A két európai zsidó szervezet hétfőn írta alá a szerződést: nemcsak az ingatlanokat, hanem az egész Medicatus cégcsoportot megvásárolta.

Eldőlt hétfőn az Arany Alkony idősotthonok sorsa: két zsidó alapítvány felvásárolta a Medicatus cégcsoportot, amely az ingatanok tulajdonosa. A cél az, hogy csak átmenetileg maradjon a két alapítványnál az idősotthon-hálózat. Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) azt szeretné, hogy még az év végéig átkerüljön – pénzbeli ellenszolgáltatás nélkül – a hitközség által alapított Olajág Otthonok egyházi intézményhez.

– Mi mindent megtettünk, most a fővárosi önkormányzaton, a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatalon, illetőleg a kormányhivatalon múlik, mikor kapjuk meg a működési engedélyt – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Nógrádi Bálint, az EMIH gazdasági vezetője. A szerződéssel kilenc ingatlan került az alapítványokhoz. Azt nem árulták el, mennyit fizettek érte. Tény azonban, hogy az új építésű Pascal Idősotthont banki hitel terheli. Nógrádi Bálint szerint nem lesz semmilyen komoly változás az otthonok mindennapi életében, csupán lehetőség nyílik részt venni a zsidó ünnepek megemlékezésén, illetőleg a rabbi által tartott imaórákon. Kóser étkezést is biztosítanak majd az intézményekben.

Néhány hónapja azért került a középpontba az otthonlánc, mert a Hír Televíziónak a Bánkút utcai intézmény két korábbi munkatársa úgy nyilatkozott: több idős embert halálba segítettek a több millió forintos belépési díj reményében. Lendvay Erzsébet, a tulajdonosi körbe tartozó Arany-Híd Nonprofit Kft. ügyvezetője azzal igyekezett cáfolni a Hír Televízióban elhangzottakat, hogy egyetlen napot sem működött teljes létszámmal az intézményhálózat, vagyis valamelyik intézményben mindig volt hely. Az Arany Alkony idősotthonok működtetésében érdekelt Medicatus Kft. ügyvezető igazgatója, Fülöp Róbert határozottan visszautasította a riportban elhangzott állításokat.

A teljes cikket a Magyar Nemzet keddi számában olvashatja.

Forrás: mno.hu

Vissza
2012.
március
13. 07:25

Arany alkony helyett sötét jövő

Arany alkony helyett sötét jövő Alig enyhült a tél szorítása és vele a hajléktalanellátás súlyos terhe, máris újabb szociális krízis fenyegeti Budapestet. A fővárosi kormányhivatal február 24-én kelt határozatával március 31-i határidővel visszavonta az Arany Alkony idősotthonok működési engedélyét. A döntés nyomán 1300 idős ember ellátása válik bizonytalanná.
Tovább
2012.
május
19. 15:29

Arany Alkony-ügy: az igazság felé?

Arany Alkony-ügy: az igazság felé? Az Arany Alkony Idősotthonok lakói szerint nem igazak a médiában elhangzott, az intézmények munkatársait ért vádak; erről az érintettek képviselői, valamint az otthonok vezetői beszéltek - írja az Egészségkalauz.
Tovább
2012.
április
01. 16:15

Arany alkony-ügy: több milliárdból gazdálkodott a frissen alapított egyház

Arany alkony-ügy: több milliárdból gazdálkodott a frissen alapított egyház 1200-1300 nyugdíjas pénze és sorsa forog kockán az úgynevezett Arany Alkony-ügyben, amely tavaly nyáron, az egyházügyi törvény átírása nyomán vált egyre élesedő problémahalmazzá. A módosítás nyomán ugyanis az addigi egyházi fenntartó elveszítette egyházi státuszát és az azzal együtt járó, többmilliárdos kiegészítő normatívát.
Tovább
2012.
március
23. 16:59

Arany alkony: a főváros megmentené a nyugdíjasokat

Arany alkony: a főváros megmentené a nyugdíjasokat A fővárosi önkormányzat keresi a megoldást az Arany Alkony Idősek Otthona ügyében. A közlemény szerint a főváros az ellátottak biztonsága érdekében arra kéri az illetékes, másodfokon eljáró Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatalt, valamint az eljárást felügyelő Nemzeti Erőforrás Minisztériumot, hogy mielőbbi döntésével tegye lehetővé, hogy legalább 4, de legfeljebb 6 hónapja legyen a fővárosi önkormányzatnak a probléma kezelésére.
Tovább
2012.
augusztus
25. 10:13

Brüsszeli alapítványok vásárolnák fel az Arany Alkonyt

Brüsszeli alapítványok vásárolnák fel az Arany Alkonyt A jövő hét elején aláírhatják az 1300 nyugdíjasról gondoskodó Arany Alkony idősotthonokat birtokló cégcsoport megvásárlásáról szóló szerződést. A Népszabadság információi szerint az idős emberek és a hitközség segítségére siető két európai zsidó alapítvány egyelőre nem kíván a nyilvánosság elé lépni.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART