2009.
november
20. 12:23

Végre van szuper sportautója a 101 éves bácsinak

Címkék:
chevrolet camaro Sportautóra vágyott egy 101 éves amerikai férfi, vett hát magának egy 426 lóerős Chevrolet Camarót. Virgil Coffman - aki nyolc hónappal idősebb, mint maga a General Motors - még szeptemberben ment be kívánságával egy autókereskedésbe otthonában, az illinoisi Decaturben.

A januárban a 102. életévét betöltő férfi az eladók döbbenetére egy Camaro SS modellt rendelt, ami a Transformers című 2007-es film sztárja volt.
Coffman úr ugyan nem látta a mozit, ám úgy vélekedett, hogy a film nyomán piacra került 1500 darab különleges kiadású autó elég jól fest ahhoz, hogy vezethesse. Mint mondta, nem akar többé nagy autókat vezetni, helyettük ezentúl sportkocsival szeretne járni. Eladta hát az eddig vezetett Caddilac Monte Carlóját, és beruházott egy Camaróra.

Unokaöccse, Bob Lamb szerint - aki elkísérte őt a vásárlásra - a kereskedők először szkeptikusan fogadták a 101 éves férfi vásárlási szándékát, ám végül boldogan megkötötték vele a 38 ezer dolláros (6,9 millió forint) üzletet. "Azt mondta, hogy ha 10-12 éven keresztül megtartja, akkor százezer dollárt ér majd" - mondta Bob Lamb, aki szerint nagybátyja felettébb optimista az ügyletet illetően.

Reklám a GM-nek

Az üzlet persze reklámnak sem utolsó a GM-nek: a cég ezen a héten Detroitba vitte Virgil Coffmant, ahol nem csak a dizájn stúdiót mutatták be neki, de a saját autómúzeumukat is, ahol az idős úr megismerhette azt a több száz autót, amelyet a General Motors az elmúlt száz évben gyártott. A férfi azonban sok újdonsággal nem nagyon találkozott itt, 1950 és 1973 között ugyanis maga is a GM-nek dolgozott, ráadásul élete során 35-40 autója volt már, többségében persze a General Motors termékei. Camarója viszont most lett először, és - mint mondta - mind közül ezt szereti a legjobban.

Coffman úr - aki túlélte feleségét és három gyermekét - szeptember óta mintegy 1800 mérföldet, azaz csaknem 2900 kilométert vezetett már új járgányán. És bár rajong az erős V-8-as motorjáért, a sebességhatárt azért betartja, legalábbis az esetek többségében. "Néha azért szeretném megszegni a szabályokat" - mondta, ám hozzátette, hogy valójában fél attól, hogy túl gyorsan vezessen. Azt ugyanis nem akarja kockáztatni, hogy elkapják a rendőrök, és elvegyék a jogosítványát.
 

Forrás: Hírszerző

Vissza
2009.
november
16. 14:04

Barátságos számítógép

Barátságos számítógép Az Egyesült Királyságban Linux-alapú számítógépekkel bátorítják az időseket az internet tanulásra
Tovább
2009.
november
13. 20:54

Drága dolog az öregség Amerikában is

Drága dolog az öregség Amerikában is Az Egyesült Államok minden 80 évesnél idősebb ember egészségének biztosítására átlagosan 45 ezer dollárt fordít. Ugyanez az összeg Európában csupán 12 ezer dollárnyi euró.
Tovább
2009.
október
20. 14:19

Király lett az idősek ápolójából

Királlyá koronáztak Ugandában egy férfit, aki korábban évekig az Egyesült Államokban dolgozott egy idősek otthonában ápolóként. Charles Wesley Mumbere 1984-ben tanulni ment Amerikába és egy negyedszázadon át senkinek nem szólt előkelő származásáról.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART