2010.
június
18. 16:44

Vers- és novellaíró pályázat

Címkék:
Írás Amennyiben kedveli az irodalmat, a költészetet és érez tehetséget magában, tegyen egy próbát. Éljen a lehetőséggel! Biztosan van olyan élménye, gondolata, amit érdemes papírra vetni. Az alábbiakban adjuk közre a felhívást.

Tatabányán a Kertvárosi ÁMK Bányász Művelődési Otthona meghirdeti az

                                       "Őszidő 2010"

                Vers és Novellaíró Pályázatot nyugdíjasok részére


Pályázati feltételek:

- nevezhetnek nyugdíjasok, idősek
- egy személy legfeljebb 1 pályázatot nyújthat be
- nevezni lehet verssel, novellával amelynek terjedelme nem haladja meg a 4-5 oldalt (12-14-es betűméretet figyelembe véve)
- egy pályázat tartalmazhat maximum 3 verset és egy novellát
- téma szabadon választható
- a pályázat jeligés, a pályaművekre kizárólag a jeligét kérjük feltűntetni, külön lapon kérjük szerepeltetni a pályázó nevét, címét, telefonszámát és elektronikus címét (email elérhetőségét)
- a pályázaton az írógéppel vagy számítógépes szövegszerkesztővel elkészített pályamunkák vehetnek részt
- a pályázatok beadhatók postai úton (2800 Tatabánya, Hadsereg u. 98.) vagy elektronikus formában (info@banyaszmuvhaz.hu)
- a pályázatok beérkezési határideje: 2010. október 15.

A pályázat ünnepélyes zárása a Díjkiosztó Gálaműsor, ahol elhangoznak a díjazott és kiemelt pályaművek, melyek szerzői megkapják az ezekből készült válogatás kötetet.
A Díjkiosztó Gálaműsor időpontja: 2011. január 22. a Magyar Kultúra Napja

A beküldött pályamunkákat a pályázatot lezáró díjkiosztó gálaműsort követő 90 napig őrizzük meg (amennyiben szeretnék azokat visszakapni, a pályázatok mellé e célból felbélyegzett válaszborítékot kérünk mellékelni)!
A pályázatot kiíró intézmény a szerzői jogi kérdésekben nem foglal állást !

További információ: 34/311-639 és 30/536-8301 info@banyaszmuvhaz.hu
http://www.banyaszmuvhaz.hu

Vissza
2010.
január
09. 14:32

Miért tiszteletet parancsoló az idősek szava?

 Miért tiszteletet parancsoló az idősek szava? Francia kutatók szerint az idősek szava evolúciós és valószínűleg genetikai okok miatt kelt tiszteletet a fiatalabbakban.
Tovább
2009.
november
23. 16:54

A magány elkerüléséért interneteznek az idősek

A magány elkerüléséért interneteznek az idősek A Silver Surfer, vagyis az 50 éves vagy annál idősebb internetezők főleg azért szörfölnek a világhálón, hogy ne váljanak életük utolsó szakaszában magányossá. Megdőlni látszik tehát az a korábbi vélemény, miszerint a nyugdíjasokat egyáltalán nem, vagy csak alig érdekli az internet világa.
Tovább
2010.
április
22. 16:01

Agytorna a Nagyi-Neten

Agytorna a Nagyi-Neten Hódít a világháló Erzsébetváros nyugdíjasai között: az önkormányzati programok közül évek óta kitartóan vezeti a népszerűségi listát az ingyenes Nagyi-Net.
Tovább
2009.
november
16. 14:04

Barátságos számítógép

Barátságos számítógép Az Egyesült Királyságban Linux-alapú számítógépekkel bátorítják az időseket az internet tanulásra
Tovább
2009.
december
15. 16:10

Ezerrel szörfölnek a 'netnagyik'

Ezerrel szörfölnek a 'netnagyik' Már 5 ezer időskorú 'nebuló' végezte el az internethasználat praktikáit bemutató Kattints rá, Nagyi! elnevezésű oktatóprogramot.
Tovább
2010.
március
26. 13:44

Leginkább az 50-59 éveseket köti le az újságolvasás

Leginkább az 50-59 éveseket köti le az újságolvasás Nem csökken az újságolvasás népszerűsége a magyar lakosság körében, csupán a preferenciák rendeződnek át – derül ki a GfK Hungária és az Ipsos Nemzeti MédiaAnalízis tanulmányának 2009 második félévére vonatkozó adataiból.
Tovább
2010.
március
09. 15:29

Nyugdíjasoknak szóló médiát akarnak a nyugdíjasok

Nyugdíjasoknak szóló médiát akarnak a nyugdíjasok Vajon nyugdíjuk megőrzi-e vásárlóerejét? Uniós összehasonlításban hogyan értékelhető a magyar nyugdíjrendszer? Miért nincs Magyarországon kimondottan a nyugdíjasokhoz szóló média? Ezekről a kérdésekről is szó esett az Idősügyi Tanács szervezte képzések során.
Tovább
2010.
január
21. 12:35

Öregedéssel javul az agy?

Öregedéssel javul az agy? Hogyan lehet hasznosítani a lényegtelennek tűnő adatokat? Az öregek tudják. Ez a képesség fejlődik ki ugyanis az idősödő agyban az évek múlásával.
Tovább
2009.
november
17. 12:40

Társadalmi szerepet vállalnának a bécsi idősek

Társadalmi szerepet vállalnának  a bécsi idősek Egy felmérés szerint az osztrák fővárosban lakó idősek fele fiatalabbnak érzi magát, mint ahány éves, és háromnegyedük hetente legalább egyszer ápolja szociális kapcsolatait.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART