2011.
június
27. 08:21

Veszélyben a nyugdíjak

Címkék:
számolás A Népszava szerint már az sem kizárt, hogy szükség esetén az állam megnyirbálja a nyugdíjakat, hiszen a kormány az ellátást attól teszi függővé, mennyi járulék folyik be.

Egyre bizonytalanabb, hogy a később nyugdíjba menő kap-e olyan ellátást, amelyből képes lesz megélni, hiszen a kormány a magánpénztári vagyont feléli, az ellátásért pedig nem akar garanciát vállalni - írja a lap. A Népszava szerint amit a Fidesz a nyugdíjak körül tesz, az nem ügyetlen kapkodás, hanem átgondolt nyomulás egy konkrét, de be nem vallott cél felé, ami nem más, mint az állami felelősség leépítése a rendszerben.

A Fidesz-kormány minden európai szociális vívmányt felszámol, megkurtít, s ezzel tizenkilencedik századi viszonyokat teremt - mondta a lapnak Katona Tamás. A volt pénzügyminisztériumi államtitkár szerint a kabinet a legnyersebb kapitalizmust akarja meghonosítani Magyarországon. A vezérelv, hogy az erősek boldoguljanak ahogy tudnak, a gyengék pusztuljanak - mondta.

A szocialista szakpolitikus úgy véli, az ellátás összege folyamatosan csökkenni fog, mert egyre mérséklődik a járadékot befizetők, a fiatalok, illetve az aktív korúak száma, a kabinet pedig attól sem fog visszariadni, hogy csökkentse a nyugdíjakat. Európában példátlan - tette hozzá Katona Tamás -, hogy egy kormány semmibe vegye az évszázadok, évtizedek alatt kivívott kedvezményeket, a szerzett jogokat, s visszamenőleg alkosson az emberek számára hátrányos jogszabályokat.

A kabinet az alattvalók társadalmát építené a demokrácia lerombolásával. Az Orbán-éra az alkotmányban rögzíti, hogy a gyermekek kötelessége gondoskodni a szüleikről, de azt meg sem említi, hogy egy munkában eltöltött élet után az időseknek joguk van az állami gondoskodásra - véli Katona Tamás. Szerinte rémisztő, hogy az Orbán-kormány úgy képzeli a közmunkát, hogy az emberek tömegei szinte ingyen végeznek nehéz fizikai munkát, amit a nyugdíjból visszarendelt volt rendőrök, mint afféle kápók felügyelnek majd.

Forrás: fn.hu

Vissza
2011.
február
10. 06:13

A nyugalmas öregkor csak vágyálom?

A nyugalmas öregkor csak vágyálom? Miután egyre kevesebb az aktív dolgozó, a nyugdíjas pedig egyre több, így a végső nyugdíj összege is egyre kisebb lesz.
Tovább
2011.
június
01. 08:36

A nyugdíj előtt magasabb fizetést adna Orbán

A nyugdíj előtt magasabb fizetést adna Orbán Orbán Viktor szerint sarkalatos, azaz kétharmados törvényben kell rögzíteni a nyugdíjrendszer, az adórendszer és a költségvetési gazdálkodás alapvető szabályait.
Tovább
2011.
május
11. 19:26

A nyugdíj és a suszterszék

A nyugdíj és a suszterszék A két gyermekhez és szakmához kötött nyugdíjtervvel a kormány valójában a lakosságot szondázza, de a lényegről, hogy milyen nyugdíjrendszert akar a Fidesz-KDNP, még mindig nem tudunk semmit - mondta Korózs Lajos, az MSZP elnökségi tagja a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában. Nem a nyugdíjnál kell elismerni a gyerekvállalást, arra ott van pl. a családi pótlék - hangsúlyozta a politikus.
Tovább
2011.
február
21. 22:56

A nyugdíjgondok miatt mindenütt be kell avatkozni

A nyugdíjgondok miatt mindenütt be kell avatkozni Tavaly ugyan beindult a növekedés a gazdaságban, de ez még nem látszódott a munkaerőpiacon. 2008 a pénzügyi szektor szempontjából, 2009 a gazdasági növekedés szempontjából, 2010 pedig a foglalkoztatás szempontjából volt katasztrófa - mondta Andor László, foglalkoztatási, szociális ügyi és társadalmi befogadásért felelős biztos a Joint Venture Szövetség rendezvényén.
Tovább
2010.
december
20. 18:56

A nyugdíjpénzek elköltése növeli az államadósságot

A nyugdíjpénzek elköltése növeli az államadósságot Amennyiben a magán-nyugdíjpénztári megtakarítást, illetve a 12 év alatt felhalmozott vagyon egy részét elkölti a kormány, akkor az növeli az államadósságot - felelte egy kérdésre Simor András, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke, a hétfői tájékoztatón.
Tovább
2010.
november
01. 15:41

A nyugdíjterv rövid távon jó, hosszú távon viszont fenntarthatatlan

A nyugdíjterv rövid távon jó, hosszú távon viszont fenntarthatatlan A magyar magán-nyugdíjpénztári rendszer esetleges "teljes körű államosítása" rövid távon jelentősen javíthatja Magyarország költségvetési és államadósság-mutatóit, hosszabb távon azonban - csakúgy, mint a nyugat-európai állami nyugdíjrendszerek - a demográfiai folyamatok miatt jó eséllyel fenntarthatatlannak bizonyulna - áll londoni feltörekvő piaci elemzők hétfői helyzetértékelésében.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART