2012.
december
14. 18:38

Vigyázat, jön az ónos eső!

Címkék:
ónos eső A szombaton várható ónos eső miatt három megyére narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A szolgálat honlapján található veszélyjelzés szerint Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében több órán át tartó ónos esőre kell számítani. További hat megyére - Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Fejér, Komárom-Esztergom, Pest -, valamint a fővárosra citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetést adtak ki, szintén az ónos eső miatt.

Mint írták, szombat hajnaltól délnyugat felől egyre nagyobb területen várható csapadék, többnyire eső, ónos eső, de északkeleten havazás is lehet. A reggeli óráktól a hőmérséklet fagypont fölé emelkedik, így a Dunántúlon és az Alföld nagy részén már csak eső hullhat, az Alföld északi peremén és az Északi-középhegységben azonban tartós ónos esőre is számítani kell. Északkeleten, a szlovák határ közeli térségekben, különösen Borsod-Abaúj-Zemplén megye északi részén azonban a délutáni, esti órákig havazás valószínű. Ott több mint 10 centiméternyi hó is hullhat, mielőtt a csapadék ónos esőbe, majd esőbe váltana.

A Dunántúl északi felén szombatra virradó éjszaka és szombat reggel viharos erősségű széllökések is lehetnek - olvasható a meteorológiai szolgálat előrejelzésében.

Forrás: MTI

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART