2013.
február
06. 09:01

Visszakéredzkedett a nyáj mellé egy 96 éves pásztor

Címkék:
Stefan Grosu Pár hónapos munkanélküliség után ismét munkaszerződést írt alá a dél-erdélyi Hunyad megyében egy 96 éves román pásztor. A Mediafax hírügynökség jelentése szerint Stefan Grosu nyolcvan éve foglalkozik pásztorkodással, de kilencvenéves korában, 2007-ben kötötte az első munkaszerződését.

Ősszel a munkáltatója úgy gondolta, túl idős már ahhoz, hogy télen is terelje a nyájat, az elmúlt napokban azonban az idős pásztor visszakéredzkedett a juhok mellé.

A munkáltató felidézte, Stefan Grosu az unokája számára keresett nála munkát, de aztán saját szolgálatait is ajánlotta, és az eltelt évek során becsülettel végezte a munkát. Megjegyezte, csak azért bocsátotta el az ősz folyamán, mert úgy érezte, nem kérheti tőle, hogy télen is a szabad ég alatt töltse napjait. "Hogyan utasíthatnám azonban vissza, ha most is dolgozni akar?" - nyilatkozott Emil Parau juhtenyésztő vállalkozó.

"Azt hiszem, a juhok szeretete nyújtotta meg az életemet. Egyáltalán nem érzem magam öregnek. A hegyre fel egy kicsit nehezebben megy a mászás, de a mezőn tartom a lépést a fiatalokkal" - mondta el az idős pásztor.

A 96 éves Stefan Grosu most arra készül, hogy májusban felkerekedjen a nyájjal, és szeptemberig a Retyezát-hegységben legeltessen.

Forrás: MTI

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART