2012.
január
22. 11:42

Visszatér a kvízmester

Címkék:
Vágó István Másfél éve nem láttuk a képernyőn Vágó Istvánt. Közben nyugdíjba vonult, a szabadidejében pedig könyveket írt. De hamarosan visszatér, méghozzá egy saját maga által kitalált és fejlesztett műsorral!

Perben áll egykori munkaadójával, a TV2-vel. A beszélgetésünk előtt néhány órával még a bíróságon ült...

Erre mit mondjak? Ilyen változatos a kisnyugdíjas élete. Egyszer volt már hasonló ügyem, akkor a Honfoglaló elnevezésű internetes játék kapcsán összeakaszkodtam a tulajdonosokkal. A bíróság ítélete szerint egy napilapban alaptalanul híreszteltem, hogy tőlem lopták a játék alapötletét.

Nem tart attól, hogy a bíróság megint nem önnek ad igazat?

Most politizálunk? Mert ha igen, akkor elmondom, hogy ha a bíróságokban csökken az emberek bizalma, akkor már nagy baj van. Úgy gondolom, olyan bíróhoz került az ügyem, akinél fel sem merül a részrehajlás kérdése, és remélem, nem is cserélik le időközben.

Ha már szóba került a politika: amikor megszűnt a tévés munkája, szó volt arról, hogy politikusnak áll.

Dehogy volt szó ilyesmiről! Csak mindig megkérdezik ezt tőlem. A valóság annyi, hogy érdekel a közélet, markánsan állást foglalok bizonyos kérdésekben, de azt hiszem, sose leszek politikus. Bár azt mondják: soha ne mondd, hogy soha! Mindenesetre ebben az országban már olyan magasra csaptak az indulatok, hogy ha a politikát választanám hivatásul, azt hiszem, nemcsak az egzisztenciámat, hanem a fizikai épségemet is veszélyeztetném. Úgyhogy a családom hallani sem akar ilyesmiről.

Másfél éve nem láthattuk a képernyőn, pedig önnek ez a lételeme. Vagy mégsem?

Amikor a TV2-nél megszűnt a szerződésem, elmentem nyugdíjba, és éltem az életemet. Pihentem másfél évet, de minden jel azt mutatja, hogy idén újra tévézni fogok, hiszen az egyik kisebb kereskedelmi csatornán már mennek a műsorom előzetesei.

Volt már ilyen hosszú pihenőidő a tévés pályafutása során?

Nem. 1975-ben jelentkeztem a Riporter kerestetik-be, rá egy évre már dolgoztam a Magyar Televízióban. Ha jól számolok, akkor nagyjából harmincöt évet tévéztem eddig.

Forrás: Pink.hu

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART