2011.
december
09. 16:04

Vízierőműbe fektettek székelyföldi nyugdíjasok

Vargyas patak Vízierőműből lesz nyugdíja néhány embernek Székelyföldön. Üzembe helyeztek ugyanis egy turbinát a Vargyas-patakon. A beruházás két és félmillió euróba került. Az Erdélyi Református Egyházkerület nyugdíjintézete is adott bele pénzt - vagyis a haszonból is részesednek majd a tagok.

Az áramfejlesztő turbina óránként egy megawatt energiát termel, Hargita megye szükséglete óránként 30 megawatt.

Egyelőre próbaüzemben dolgozunk, de nagyon bízunk az üzleti sikerben - magyarázta Lénárd András, csíkszeredai vállalkozó. A technikai adatok függvényében ha csak pusztán a befektetői oldalt nézzük, akkor a beruházás rövid idő alatt megtérül, így ez egy kedvező befektetés – tette hozzá.

Ezért is döntöttek úgy az Erdélyi Református Egyházkerület elöljárói, hogy nyugdíjintézetük pénzével ezt a vállalkozást támogatják.

A fiatalokat sikerült 1990 után munkába állítani, ezért többlete keletkezett a nyugdíjintézetnek, és ezt nekünk kötelességünk befektetni. Minden befektetésnek van rizikója, de reménykedünk abban, hogy mégsem veszítünk rajta – érvelt Kató Béla, az Erdélyi Református Egyházkerület püspökhelyettese.

Forrás: hirado.hu

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART