2012.
november
09. 10:42

Volt kedvük pályázni az időseknek

Címkék:
Asztalosné Zupcsán Erika Több ezer pályázat érkezett azokra a felhívásokra, amelyeket a tevékeny időskor és a nemzedékek közötti szolidaritás európai éve alkalmából tettek közzé, s a témához kapcsolódó eddigi rendezvények is sikeresek voltak - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkára.

Asztalosné Zupcsán Erika Az idősek és idősödés a mai magyar társadalomban című, a gödöllői Szent István Egyetemen tartott konferencián elhangozott előadása után foglalta össze az uniós év eddigi tapasztalatait.

Mint mondta, a legtöbb idős ember figyelmét az Életút - pályázat keltette fel, a beküldött munkákban leginkább a 70-es, 80-as éveikben járók összegezték élettapasztalataikat. A pályázatok elbírálásában a Szent István Egyetem hallgatói is részt vettek. Mivel már történészek is jelezték, hogy szívesen feldolgoznák a beérkezett anyagokat, a pályázatok könnyebb elérése érdekében honlapot hoznak létre.

Közlése szerint a nemzedékek közötti szolidaritás jegyében zajló rendezvények közül külön is említést érdemel a nemzedékek hete, amelynek keretében állami vezetők is tartottak rendhagyó osztályfőnöki órákat. Nagy sikere volt a Millenáris parki nemzedékek napjának és a több ezer idős részvételével lebonyolított margitszigeti Mozdulj, mama! elnevezésű sportprogramnak is. A KSH az aktív öregedésről konferenciát, majd a Tárki - szintén az európai év tematikájához kapcsolódva - műhelybeszélgetést szervezett.

A tevékeny időskor és nemzedékek közötti szolidaritás európai éve hamarosan lezárul, de az idei programokhoz kapcsolódva a munka folytatódik - mondta az Emmi helyettes államtitkára.

Forrás: MTI

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART