2012.
július
25. 09:32

Zenész fiatalok az időskorúakért

Címkék:
Vásáry Tamás Július 25-én, szerdán kerül sor Vásáry Tamás és a Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar hagyományos jótékonysági koncertjére a Városmajori Szabadtéri Színpadon.

A koncert az Európai Unió tematikus évéhez kapcsolódva az aktív időskor értékeit kívánja a fókuszba állítani. Vásáry Tamás világhírű zongoraművész, karmester és az általa alapított Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar évek óta visszatérő vendége a Városmajori Szabadtéri Színpadnak.

A világ minden tájáról érkeznek a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kara által szervezett Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiájára a fiatal tehetségek. A mesterkurzuson részt vevők közül a kiválasztottak tagjai lesznek az évente megújuló ifjúsági világzenekarnak, és a közös munka eredményeként Vásáry Tamás vezetésével kiemelkedő értékű koncertprogrammal gyönyörködtetik hallgatóságukat, itthon és külföldön egyaránt.

A Brahms-, Verdi- és Liszt-művekből összeállított idei programmal a Nyári Akadémiát lezáró debreceni hangversenyt követően érkeznek Budapestre, ahonnan tovább utaznak Milánóba, a nemzetközi hangversenykörút első állomására.

A szervező Szabad Tér Színház Nonprofit Kft., a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kara és a művészek a koncerttel az egymás, különösen az idős korúak iránti tiszteletet és megbecsülést kívánja a figyelem középpontjába állítani, csatlakozva az aktív időskor és a nemzedékek közötti szolidaritás európai évéhez.

A koncert bevételét a Szabad Tér Színház tradicionálisan jótékonysági célokra ajánlja fel.

Fővédnök: Latorcai Csaba, az Emberi Erőforrások Minisztériuma nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára

Műsor:
Giuseppe Verdi: Nabucco – nyitány
Liszt Ferenc: Magyar fantázia – zongorán közreműködik: ifj. Balázs János
Johannes Brahms: II. szimfónia

Betanító karmester: Hámori Máté
Vezényel: Vásáry Tamás

Forrás: Kultúrpart
 

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART