A vitorlázás fiatalít

2010. október 1. 14:22
A Laci bácsit bemutató filmmel is az aktív idős évekhez szeretnénk kedvet ébreszteni. Hetven fölött is lehet aktívan sportolni, mint látszik. Laci bácsi a finn hajóosztályban versenyez.
Címkék:
2009.
december
04. 15:50

A férfiak számára boldogabb a nyugdíjaskor

A férfiak számára boldogabb a nyugdíjaskor Jobban élvezik a munkát az emberek idősebb korukban, a pozitív hatás azonban sokkal erősebb a férfiaknál, mint a nőknél. A nagy-britanniai University of Portsmouth együttműködésben egy magán pszichológiai intézettel, az emberek életminőségét vizsgálta a munkában töltött évek során.
Tovább
2010.
június
16. 20:25

A nyugdíjas turistáké a jövő

A nyugdíjas turistáké a jövő 2030-ra 8,3 milliárdra nő a Föld népessége, a világ nagy részében nő az átlagéletkor, fokozódik a migráció, és mindez gyökeresen átalakítja a turizmust. Az Európai Utazási Bizottság (ETC) és a Turisztikai Világszervezet (UNWTO) együttműködésében készült tanulmánykötet a turisztikai iparág számára kíván referenciát, tájékozódási pontot nyújtani, hogy az érintettek megértsék a demográfiai folyamatokat, és képesek legyenek ezekre reagálni.
Tovább
2009.
november
21. 15:10

A tornagyakorlatok javítják az idősek életminőségét

A Journal of the American Geriatrics Society c. szaklapban megjelent tanulmány három program hatásosságát hasonlította össze, amelyeknek az volt a céljuk, hogy csökkentsék az idős betegek eséseinek számát és javítsák életminőségüket. Az eredmények alapján úgy tűnik, a testmozgás az a módszer, amely leghatékonyabban javít az idősek életminőségén.
Tovább
2009.
december
14. 10:50

Ez igen! 75 évesen is fuballozik

Ez igen! 75 évesen is fuballozik Nemcsak a húszéveseké a világ, még a futballpályán sem - tartja magáról a 75 esztendős Halász Miklós. A fiatalos győri nyugdíjas hetente kétszer jár el társaival kispályázni, s hol kapusként, hol mezőnyjátékosként lép parkettre a Jedlik-iskola tornacsarnokában.
Tovább
2010.
május
18. 08:51

Hét évig dolgozott egy puzzle kirakásán

Hét évig dolgozott egy puzzle kirakásán Egy brit nyugdíjas több mint hét évet töltött azzal, hogy kirakjon egy puzzle-t, majd amikor a végére ért, kiderült, hogy hiányzik egy darab, vagyis már soha nem tudja befejezni.
Tovább
2009.
december
30. 06:57

Legyalogolta szolgálati vonalát egy mozdonyvezető

Legyalogolta szolgálati vonalát egy mozdonyvezető Szolgálati vonalának legyaloglásával tette emlékezetessé nyugdíjba vonulását egy somoskőújfalui mozdonyvezető kedden. Míg az általa vezetett mozdonnyal egy óra negyven perc alatt, gyalogosan 16 óra alatt tette meg Domán András a Hatvan-Somoskőújfalu közti 65 kilométeres távolságot.
Tovább
2010.
június
05. 17:45

Legyünk fittek ötven felett

Legyünk fittek ötven felett Éveink számának gyarapodásával nagyobb gondot kell fordítanunk arra, mit és hogyan eszünk. Az egészséges életmóddal sokat tehetünk a gondtalan öregkorért.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART